2.2.16

oma fontti

Hei te kaikki jotka haaveilette omasta fontista muttette jaksisi ihan hirveästi nähdä vaivaa sen eteen. Eli siis alkaa opiskelemaan kirjainmuotoilua, ostaa fontinteko-ohjelmaa ja viettää seuraavat pari kuukautta vuotta elämää viilaten peruslinjoja, ala- ja yläpidennyksiä, versaali- ja x-korkeuksia, kirjainrunkoja ja päätteitä.Löysin jonkun aikaa sitten sivuston MyScriptFont.com, mitä kautta oman fontin teko on suht helppoa. Sivustolta pitää tulostaa A4-pohja, mihin täytellään mustalla tussilla kirjaimet, paperi skannataan, ja skannattu tiedosto ladataan sivustolle jonka jälkeen saatte oman fonttinne joko OTF- tai TTF-tiedostona! Vautsivau!
Innostuin tietenkin heti kokeilemaan omaa fonttilaista. Tämä oli mielestäni ihan hullun hauskaa ja arvatkaa vaan olenko tehnyt näitä jo kaksikolme?Taidan kyllä tehdä uuden boldin, kun tuosta tuli vähän turhan joka suuntaan levinnyt. Oli liian paksu tussi käytössä niin kirjaimista tuli liiankin läskejä. Läskejä jotka hyppii ylös alas rivillä.Tuosta ohuemmasta fontista tykkäsin kyllä tosi paljon, ja siitä tuli mielestäni oikein mainio handwritten-fontti. Se näkyikin jo eilisen postauksen suklaakuvassakin.


Joko innostuitteko oman fontin tekoon?

6 kommenttia:

 1. Mahtavat vinkit kiitos, otan tämän postauksen talteen, jos joskus iskee jaksamisinspiraatio muokata blogin ulkoasua. :) Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oleppa hyvä, pitihän sitä laittaa noinkin kätsä sivuston jakoon :-) Onhan se aika makeeta sitäpaitsi kun on oma fontti! Samoin sulle Tiia♥

   Poista
 2. Hieno fontti, tykkään toooosi paljon :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara :-) Tykkään tosta itekki!

   Poista
 3. Eikä! :D Graafikon unelma! Mä olen aina halunnut väsätä oman kaunofontin, kun mä olen ilmaisfonttien suhteen niin nirso, mutta kokeiltuani kerran päätin etten enää ikinä edes ajattele yrittämistä... :D Se oli meinaan silloin nelisen vuotta sitten ihan syvältä :D Tuo kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta! Pitääkin kokeilla otse minkälaista jälkeä saisi pienellä avulla tehtyä ja muokkailla sitten siitä ;) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :-D Varmaan ite vielä joskus teen ihan alusta saakka jollain fonttiohjelmalla mutta tykkään kyllä noista käsinkirjoitetun näkösistä ni toi kelpaa kyllä vallan hyvin mulle :-) Joo, noitahan voi tehä niin monta versiota kun haluaa kunnes saa kelpo yksilön. Hyvä että oli hyvä vinkki :-)

   Poista

kommentit ilahduttaa aina, kiitos!☻♥